Как да превърнем хобито си в печеливш бизнес

Когато човек иска да спечели от хобито си, успехът е съвсем наблизо!
Вдъхновението да създадеш нещо уникално, лично със собствените си ръце – hand made- е умение, което се цени много от всички, но не всички го могат. А това да се превърне от хоби в бизнес и да се печелят пари от творческото вдъхновение е смело начинание. Приложните изкуства имат много видове и приложения, но Hand made-бизнесът обаче не е за всеки. Как да изградите марка и дали въобще е за вас това  начинание, ще се ориентирате, ако се вслушате в съветите на опитали:

[ad id=“225664″]

Качество на изделието?
На първо място трябва да разберете главното. Трябва да продавате наистина качествена стока! Обърнете внимание на всичко – проект, материали, изработка. Самите вие бихте ли дали пари за продукт като вашия?! Сега е моментът да прецените, на кое точно в работата си трябва да наблегнете.
Качествените материали не са непременно най-скъпите. Не е моментът и да икономисвате обаче. Добре трябва да обмислите инвестицията си, за да не се окажете в капана на „Евтиното винаги излиза скъпо”.
Когато майсторът влага високо качество и в работата си, и в подбора на материали, това отношение се усеща и от клиента. Тези неща оскъпяват продукта, но кой иска и цени евтинията?!
Яркостта на изделието ви
Може да правите нещо страхотно, невероятно, безупречно. Кое обаче ще накара клиентите да купят от вас, а не от стотиците други на пазара?! Инвестирайте или обмислете добре с какво да привлечете внимание и да направите стоката си атрактивна.

[ad id=“263680″]

Марката – това си ти!
Зад всяка марка стои поне една човешка история. Така сме устроени – винаги се интересуваме от пътя на успеха на другите. Имайте предвид, че името на търговската ви марка не е идентичност. Това е вашата история. Затова – мислете за себе си като за лицето на вашата марка!
Няма значение колко сте мънички! Вие сте големи, колкото мечтите си! В учебниците по маркетинг отдавна учат, че не се продава предмет, а идея. Придържайте се към един стил и внимателно изграждайте легендата за вашата марка. Помислете си – „Шанел” е „Шанел”, но и „малка черна рокля” парфюм „№5”.
Може да сте „котенце” в свят на „лъвове”, но за да пораснете се учете от големите! Наблюдавайте ги, вижте как и къде се рекламират, какви промоции правят и как се държат на пазара. Няма нищо по-хубаво от безплатните неща, да наблюдаваш конкуренцията е като да получиш диплома за университет, в който не си плащал таксите.
И последно по отношение на марката – Hand made си е бизнес като всеки. Вие сте бос, работник, рекламен агент, продавач. Добре ли работят всичките „отдели” на предприятието ви? Къде имате нужда от помощ и корекция?!

[ad id=“236993″]

Предлагането
Корпоративната идентичност включва важни неща като: качествени снимки, добра опаковка, шаблони. Не мислете за това като за излишни разходи. Ако ги правите като хората, тези разходи бързо и лесно ще се избият.
Мислете, че като влагате време и пари в такива неща, продавате на клиента усещането, че купува нещо наистина стойностно, уникално и в крайна сметка – необходимо.
Активни продажби
И в крайна сметка опираме до това – колкото и да са страхотни вашите изделия, най-важното е да се забележат. Задачата ви е да провокирате, грабнете и задържите вниманието на потребителите. След като сте се постарали да направите ярък, интересен образ на марката си, сега е ред да я покажете на най-престижните места. Определете целевата си аудитория и не пропускайте: интернет, базари, фестивали, изложби, конкурси, семинари. Там, където се събира потенциалната ви клиентела, там ви е мястото за реклама.

[ad id=“236999″]

Не подценявайте нито един форум, преди да сте изпитали възможностите му.
Знайте си мярката, „спам”-ът в интернет, агресивната реклама отблъскват. Привличайте внимание, без да досаждате и ще имате успех.
Успешните продажби на вашите hand made продукти са пряко зависими от представянето, от желанието постоянно да работите върху себе си и да се развивате. Бъдете подготвени да инвестирате част от печалбата си за реклама и промоции. Ще се наложи да работите здраво и дълго, но всичко това ще ви се отплати със сигурност. Щом обичате работата си и не се пестите, когато я вършите, успехът ще дойде!

Източник: woman-onthe-top.net


image0 (9K)