Съдят мъж хванат с контрабандни цигари за 76 хиляди лева

Районна прокуратура-Казанлък привлече като обвиняем 42-годишен мъж по бързо производство за държане на цигари без бандерол за 76 000 лева.

[ad id=“225664″]

Районна прокуратура-Казанлък привлече като обвиняем по бързо производство Галин Г., на 42 години, за това, че държал акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон – „Закона за тютюна и тютюневите изделия „ и „Закона за акцизите и данъчните складове“. Деянието представлява немаловажен случай и предмета на престъплението е в големи размери.

[ad id=“255238″]

На 13 октомври 2017 г., в Казанлък и Крън, след проведени процесуално-следствени действия – претърсване на лек автомобил „Фолксваген“ и на лек автомобил „Пежо“, ползвани от обвиняемия Галин Г., са били намерени 1 014 стека цигари от различни марки и 14 кутии цигари без бандерол, като общата им стойност е 76 190 лева.

След извършения оглед на местопроизшествие е образувано бързо производство за държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон. Цигарите са били иззети и приложени по делото като веществени доказателства.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се проведе бързо производство и за седем дни приключи разследването спрямо лицето държало цигари без бандерол в големи размери. Предстои съдът да насрочи заседание по делото.


image0 (9K)