Съпругата на принц Хари напусна Великобритания

Съпругата на принц Хари –  Меган Маркъл, напусна Великобритания.

Херцогинята на Съсекс се завърна в Канада при 8-месечния си син Арчи, докато британското кралско семейство се опитва да намери „работещо решение за бъдещата роля“ на Меган и принц Хари. Двамата обявиха, че възнамеряват да се откажат от финансовите си привилегии, произтичащи от високото им положение в кралското семейство.

Те бяха в Канада със сина си Арчи за Коледа, но след като се прибраха за три дни след настъпването на Новата година, в сряда вечерта направиха изненадващото съобщение, че възнамеряват да се оттеглят като „висши“ членове на кралското семейство и да работят, за да бъдат финансово независими. Решението на херцогът и херцогинята на Съсекс не променя с нищо статуквото в кралското семейство и принц Хари продължава да е шести престолонаследник.

Принц Хари и Меган Маркъл посочиха, че ще продължават да изпълняват задълженията си към кралица Елизабет Втора, Общността на нациите и организациите под техен патронаж.

Кореспондентът на Би Би Си Джони Даймънд цитира източници в кралския двор, които твърдят, че кралското семейство е било много разочаровано и дори разгневено, че двойката не се е консултирала с тях за решението си.

 

 


image0 (9K)