Тамянът е „Божествени сълзи“, които имат мощни лечебни свойства

Тамяновото дърво (Boswellia sacra) или Босвелията, както е известно още, притежава мощни лечебни свойства. Заради обезболяващото и противовъзпалително действие, тамянът се използва в медицината за лечение на артрит, астма, камъни в бъбреците, язва, колит, а според редица теории успешно се справя и с раковите клетки. Освен това той е много силен антидепресант и помага за справяне със силен стрес и уплаха. Използва се не само в медицината, а също и в ароматерапията, а успокояващият му ефект помага на хората, страдащи от безсъние.

[ad id=“255238″]

Рецепти с тамян – сила без аналог:

При болни и възпалени бъбреци: На водна баня трябва да разтопите 25 гр пчелен восък, 25 гр бял тамян, 100 гр зехтин и 40 гр медицинска дъвка. Изчакайте сместа да изстине добре и с нея оформете топчета.

Те трябва да са големи колкото царевични зърна. Ежедневно 3 пъти в деня изяждайте по едно топче, 30 минути преди консумация на храна. Лечението продължава, докато всички топчета бъдат изядени.

Лек при шипове: Снадете се с 2 пакетчета бял тамян. Счукайте ги на ситно и залейте 2 супени лъжици качествен ябълков оцет.

[ad id=“263680″]

Лечебната смес се изсипва върху вълнен плат и се поставя върху ошипената зона. Трябва да останете с компреса в рамките на цялата нощ.

При плексит: Отново ще ви е необходим бял тамян. Вземете 5 или 6 зърна от него, стрийте ги и ги пуснете в чаена чаша с домашен пчелен мед.

[ad id=“225664″]

Процедурата се прави непосредствено преди лягане. Намажете болното място от тялото с чудодейното лекарство и прекарайте с него цялата вечер.

На сутринта премахнете. Курсът на лечение продължава до подобрение в състоянието на пациентите по време на използване на тамян.

Установено е при редица проучвания, че ценната смола лекува най-различни болести. Възползвайте се и вие от нея.


image0 (9K)