Това е най-сложното кръгово в света (видео)

Кръговите кръстовища обикновено са елементи по пътищата, създадени, за да облекчат трафика. Семплата концепция, при която се влиза в кръга без предимство и се изчакват шмугналите се вече автомобили, определено е добре работеща схема за градски и междуградски пътища. Е, всичко зависи и от различни фактори, но определено това кръгово би затруднило и най-опитните шофьори на света.

[ad id=“225664″]

Най-сложното кръгово кръстовище в света, или поне едно от най-сложните, се намира в град Суиндън, южната част на Англия. Местните наричат тази творба на пътните инженери „магическото кръгово“. Най-грубо казано, представлява централно кръгово, около което са разположени 5 по-малки кръгови, също под формата на още една окръжност.

Или казано общо – общо 7 кръга за преодоляване. А по-интересното е, че тази енигма на пътното строителство е двупосочна. Наистина, цялата тази мрежа изглежда доста сложна, но местните твърдят, че бързо и лесно се свиква с нея. Кръговото, което е вече на 60 години, предоставя на всеки шофьор да избере своя собствен път към дадена точка за излизане, като до един изход може да се стигне по няколко пътя.

[ad id=“237001″]

Според местните, плетеницата кара шофьорите да са още по-внимателни, като това според тях убива скоростта и сериозно е намалило инцидентите, както и предпоставките за катастрофи. Ритуалът е доста прост – влизате в кръговото през една от 5 възможни точки, насочвате колата си към желаната посока, пропускате този, който вече е влязъл преди вас и следвате белите очертания по паважа. И докато при нормалните кръгови може да направите почти цял кръг до нужния ви изход, на вълшебната въртележка в Суиндън може да минавате през кръговете доста по-бързо и в сравнително права посока дори.

[ad id=“236999″]

В някои медии, това пътно съоръжение е наречено най-опасното в кръгово в света, но за последните 5 години там е имало само една катастрофа със загинал човек. Вижте как функционира плетеницата:

Източник: offnews.bg

 


image0 (9K)