Тодоров: Всички собственици на места в парка „Бедечка“ спечелиха в съда

По думите на кмета Живко Тодоров собственици на имоти в района на река Бедечка са се възползвали и от новата законова възможност да обжалват Общия устройствен план.

Всички дела на собственици срещу подробния устройствен план на парк „Бедечка“ в Стара Загора приключиха в тяхна полза, а някои от тях вече са завели нови и срещу Общия устройствен план. Това съобщава в интервю за Радио Стара Загора, което ще се иизлъчи на 10-ти септември кметът на града Живко Тодоров.

Подробният план ще бъде преработен в частта му, която засяга имотите им. „Ще го внесем тогава за гласуване в Общинския съвет, така че да можем да отговорим на решенията на върховния административен съд. Тези имоти ще останат отново за озеленяване, те няма да бъдат застроени, но според решението на съда не могат насилствено да бъдат обединявани. Т.е. ще останат като голям имот за озеленяване“, казва Тодоров в интервюто.

По думите на кмета собственици на имоти в района на река Бедечка са се възползвали и от новата законова възможност да обжалват Общия устройствен план. „В момента имаме заведени 7-8 дела в Административния съд в Стара Загора и сме упълномощили адвоката на „Запазете Бедечка“ за представлява общината като ответник по тях“, допълва Живко Тодоров.

„Опитваме се да работим тихо, без да влизаме в общия политически тон“, отговори той на въпрос как се справя местната власт в условията на политическа криза в страната. Кметът Тодоров посочва, че всички започнати проекти се движат нормално и уверявя, че се полагат максимални усилия зоопаркът и скейт площадката в парк „Артилерийски“ да бъдат завършени до края на септември.

Подробностите ще може да чуете утре, на 10 септември, в предаването „Репортер“ в ефира на Радио Стара Загора.

 


image0 (9K)