Томаш след разгрома от ЦСКА: „Поемам вината, извинявам се на феновете“

Старши треньорът Александър Томаш сподели своето мнение от днешната загуба от „ЦСКА-София“ (6:0) и даде оценка за изминаващата 2017 година във футболно отношение.

– Г-н Томаш, тежка загуба – на какво я отдавате?
– Искахме да се наиграваме с „ЦСКА-София“ – един наистина добър отбор. Да излезем, но видяхте. През първото полувреме се опитахме да играем, но ни вкараха три гола на контраатаки. Второто полувреме не искам да коментирам, защото беше много слабо за нашия отбор.

– Ако върнете времето назад, бихте ли подходили по друг начин според Вас?
– Сега е лесно да се каже. Това са уроци специално за мен. Футболистите нямат вина, вината е моя. Трябва да се прави разлика между това да играеш за точки и да играеш футбол, да изграждаш начин и стил, което не е лесно.

[ad id=“263680″]

– Това е последният мач от полусезона. Каква оценка бихте дали – „Берое“ завършва годината на 4-о място?
– Като цяло привидно добро място, но този мач развали всички хубави неща, които показахме. Имаме много работа. Няма да избягаме от отговорността за този мач. Поемаме я изцяло. Момчетата се стараха през цялата година, но се виждаше, че имаме много да работим – и аз, и екипът, и футболистите. Има неща, които трябва да подобряваме. Към това ще се стремим, това ще искаме, за да можем да представляваме по друг начин срещу тези отбори, които наистина са водещи в България.

– Готова ли е вече програмата за зимната подготовка, можем ли да разкрием нещо в този момент?
– Да, на 8-и януари се събираме, като първият ни цикъл ще премине в домашни условия. На 13-и имаме контролна среща, на 17-и пътуваме за Турция, а по пътя ще изиграем още една контролна среща – общо 4 ще са на брой. Когато се приберем, на 10-и февруари имаме контрола, насрочена с „Ботев“. Ще работим, ще даваме повече, ще искаме повече, за да бъдем това, което можем да представляваме.

[ad id=“263680″]

– Предстои т.нар. „трансферна сага“ – най-вече за феновете, но Вие работите отдавна за това. Може ли споделите няколко думи за предстоящите трансфери?
– Няма нищо официално. Имаме разговори, търсим хора, които наистина да се превърнат във водещи футболисти в „Берое“. Тук е моментът да се извиня на феновете за този резултат – те не го заслужават – нито ръководството. Убеден съм, че „Берое“ ще изглежда по коренно различен начин от този мач. Още съм под влиянието на емоции и е трудно да се говори. Ще работим и ще даваме всичко от себе си.


image0 (9K)