Тотънм изхвърли Аякс след велик обрат от 0:2 до 3:2

Тотнъм победи Аякс с 3:2 на “Йохан Кройф Арена” в среща реванш от полуфиналите на Шампионската лига. Попаденията отбелязаха Матийс Де Лихт (5′) и Хаким Зиех (35′) за домакините и Лукас Моура (55′, 59′, 90+5′) за гостите. Първият двубой преди седмица завърши 1:0 за амстердамци и така с общ резултат 3:3 и повече голове на чужд терен „шпорите“ ще срещнат Ливърпул на 1-ви юни в директен спор за трофея в турнира. Това е шестият обрат в елиминациите на състезанието в тазгодишното му издание, което може да бъде определено за най-лудото, изненадващо и неочаквано досега.

Аякс откри резултата в  4-ата минута след изпълнение на корнер  капитанът Де Лихт се извиси над Деле Али и прати топката в мрежата за 1:0. В 34 – та минута домакините удвоиха аванса си и всичко изглеждаше решено, след като Аякс беше спечелил първия мач в Лондон с 1:0.

Четири по-късно именно той намериМароканецът  Зиех се разписа със силен удар от накзателното поле за 2:0.
С началото на втората част лондончани се събудиха и натиснаха противника си. В 54-та минута Деле Али елиминира противников играч и подаде на Моура, който намали изоставането на Тотнъм. А  четири минути по-късно резултатът беше изравнен. Онана изби удар на резервата Фернандо Йоренте, но след груба грешка на застаналият пред съотборника си Шьоне топката се озова в Моура, който без проблеми вкара втория си гол в мача.

Аякс все още имаше предимство в общия резултат и можеше да стигне до финала в Мадрид, когато в 96-ата минута Моура отново намери начин да се вклини в защитата на амстердамци и да изпрати смразяващ за домакинските фенове удар в мрежата за крайното 3:2.


image0 (9K)