Обявиха подробности за трагедията, при която бяха избити 17 души в училище в САЩ

Истинска трагедия се разигра в училище в САЩ. 17 деца и възрастни бяха разстреляни в гимназия „Марджъри Стоунман Дъглас“ в Паркленд, щата Флорида. Задържан е извършителят – той е бивш възпитаник на училището. Той нахлул в училището и открил огън.

Телата на 12 души са открити в училището, двама души са убити извън сградата, един на улицата и двама са починали в болница от огнестрелни рани. Други 15 души са пострадали и са приети в три местни болници.  Петима са с опасност за живота, а 10 са в стабилно състояние.

[ad id=“263680″]

Нападателят беше задържан няколко часа след зловещото нападение. 19-годишният Никълъс Крус бил пристрастен към оръжията и изключен дисциплинарно от гимназията. Той е бил въоръжен с полуавтоматична винтовка AR-15 и с „много пълнители“, обявиха от полицията.

Крус също е притежавал противогаз и димни гранати. Масовият убиец, въоръжен с полуавтоматична пушка, стрелял по всеки, попаднал пред него на входа на сградата или в учебните помещения.

[ad id=“225664″]

Нападателят умишлено е задействал алармата в училището, за да принуди децата да напуснат стаите. След стрелбата Крус се опитал да избяга, смесвайки се с учениците, но по-късно полицията го задържала, след като прегледала охранителните камери.


image0 (9K)