Трагедия в Черно море, загинаха наши рибари

Трагедия се разигра във водите на Черно море. Край местността Бунарджика загинаха двама рибари, съобщава бургаското електронно издание Флагман. Тъжната новина е потвърдил кметът на Свети Влас – Иван Николов.

[ad id=“225664″]

Трима опитни рибари потегллили с лодка от пристанището на Свети Влас вчера вечерта. Те носели плаваща мрежа за паламуд. Отправили се в посока нос Емине и се движели край брега, на не повече от 200 метра от него.

Около 21 часа обаче се появило силно вълнение. На места поривите на вятъра достигали до 20 м/сек. Тримата направили опит да вдигнат мрежата, но тя се заплела във винта на лодката. В този момент единият от тях се оплел в мрежата и бил пометен от морската стихия към дъното. Рибарят не е бил със спасителна жилетка.

[ad id=“263680″]

Докато правели опити да изтеглят мрежата с тялото на приятеля си, лодката се преобърнала от ураганния вятър. Втори рибар бил погълнат от бездната. Оцелял е само колегата им, който е бил със спасителна жилетка. Той е открит от екипажа на катер, който бил изпратен от пристанището на Свети Влас.


image0 (9K)