Трагичната история на българския гражданин, който загуби най-близки хора при железопътната катастрофа в Турция

36-годишният Мелих Кортуш, чието бебе загина при тежката железопътна катастрофа в Турция, е от добричкото село Бенковски. Той е български гражданин.

6-месечното момиченце е пътувало с 30-годишната си майка, с леля си и братчето си. Единствено  момченцето е оцеляло при катастрофата. То е настанено в болница в град Чорлу.

[ad id=“225664″]

Бащата е напуснал родното си място през 1989 година. „Преди месец бяха тук, за да оправят документите на малката си дъщеря, която е починала при катастрофата. Имат и 3-годишен син, който е тежко ранен в момента. Майката е турска гражданка, тя никога не е идвала в селото„, каза пред bTV кметът на Бенковски Осман Осман.

Голяма беда. Два часа по-рано е минал друг влак, след това е валял дъжд, прелял е този язовир и е срутил релсите и пръстта. Тогава става тази работа и не са я видели„, разказа Ибрям Назин, чичо на българския гражданин.

[ad id=“263680″]

Общината в град Чорлу призова хората да дарят кръв за ранените. Само за няколко часа необходимото количество беше събрано. Турските власти не разрешават да се заснема участъка, причинил железопътния инцидент, но се забелязва, че почвата е поддала, а релсите висят във въздуха. Водещата причина за причините за тежката железопътна катастрофа е свлачище, предизвикано от обилните валежи.


image0 (9K)