Трима запалянковци на АПОЕЛ бяха арестувани след сблъсък с фенове на Ботев Пд

Трима запалянковци на кипърския АПОЕЛ Никозия бяха арестувани след конфликт с привърженици на Ботев (Пловдив) в района на площад „Орлов мост“ в София, видя репортер на БТА, цитиран от ЗАРАТА.

Фенове на двата отбора се спречкаха в локалното платно на бул. „Цариградско шосе“ при улица „Виктор Юго“ преди първия мач от втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите на УЕФА, който е тази вечер от 20:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Своевременната намеса на полицията предотврати по-сериозни инциденти, като  униформените бързо успяха да разделят враждебно настроените ултраси. Сериозно пострадали няма.

Трима от по-буйните запалянковци на кипърския тим бяха арестувани с белезници и закарани в районното полицейско управление.

Около 20-ина фенове на Ботев също са задържани на мястото на инцидента и остават са под охрана. Друга група от около 200 привърженици на кипърския отбор пък е изолирана от полицаи от другата страна на „Орлов мост“.

Двама от униформените служители на реда са с леки наранявания и са откарани за преглед във Военна болница. На полицейски автомобил също са нанесени щети от хвърлени камъни.


image0 (9K)