Трима младежи „застреляха“ с камък в езеро „Загорка“ нищо неподозиращо пате

И отново проява на жестокост, на агресия, неоправдана. Неприятно е да ставаме свидетели постоянно как младежи хвърлят камъни по котки, кучета, по пернати. С тези думи започна коментара си за ЗАРАТА Александър Мечев – секретар на Спортния клуб по риболов в Стара Загора, който стопанисва езеро „Загорка“.

А поводът е тъжен – убито зеленоглаво пате от трима 15-16-годишни . „Застреляно“ с камък.

В този ден аз и мой колега бяхме край езерото, продължи разказа си Сашо. Към 15 часа разбрах какво се е случило. Няколко от постоянните посетители ни осведомиха, видели момчетата. Но никой от нас няма правомощия да им направи каквото и да е. Имаме камери, но не сме гледали записите. И да ги предоставим на полицията, надали ще се случи нещо.

Спортният клуб по риболов спази обещанието! 3 000 нови обитатели на езеро “Загорка” “скочиха” във водата(ВИДЕО)

А убитото зеленоглаво, мъжко пате най-вероятно е от тези 10-15, които пуснахме в езерото заедно със „Зелени Балкани“ през декември миналата година. Правим го регулярно, за да поддържаме екосистемата, за да е приятно на хората, да им се радват децата, с известна тъга и нескрито недоволство от вандалските прояви завърши коментара си младият мъж.

Снимките на убитото пате предизвикаха лавина от упреци в социалната мрежа. Много от потребителите апелират да се отвърне с нова агресия срещу младежите, други укоряват родителите им, трети хулят цялото ни общество. Вероятно едно от най-добрите предложения е да се пуснат във Фейсбук кадри от записите и някой да разпознае момчетата.

Ето и един обобщаващ повечето мнения коментар:

Зарибяват езеро “Загорка” с много атрактивна риба от древен вид

„Наоколо си вилнеят едни и същи ренегати. Строшиха и няколко автобусни спирки в района подобни субекти. Добре е да знаят, че и те могат да получат по някой камък от нищото:). Пък, ако излязат техни снимки, да видим как ще ходят спокойно из улиците. Който посяга на животно, за да го умъртви безцелно, нямайте съмнение, че би посегнал и на човек…В психологията поне това е доказано отдавна…“

 


image0 (9K)