Три случая в Стара Загора с теглене от чужди банкови карти

В Стара Загора водят разследване по три случая за неправомерно теглене от банкомат, плащания за покупки през интернет и чрез ПОС-устройство от чужди кредитни и дебитни карти.

За периода от 1.01.2018 г. до 18.01.2018 г. Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувала три досъдебни производства за престъпления против паричната и кредитната система.

[ad id=“263680″]
Досъдебните производства са образувани по повод сигнали на граждани и след извършени проверки за неправомерно използване на дебитни и кредитни карти, издадени на имената на съответните лица.

Касае се за теглене от банкомат, плащане чрез ПОС- устройство и извършени транзакции – плащания за покупки през интернет.

[ad id=“225664″]
Общата сума, представляваща щета за титулярите на сметките в резултат на неправомерното използване на платежни инструменти и данни от тях, е в размер на 2 320 лева.

Към настоящия момент досъдебните производства се водят срещу неизвестни извършители. По досъдебните производства са дадени указания за събиране на доказателства и установяване на автора на извършените престъпления.


image0 (9K)