Труден експеримент с работещи майки в Италия просълзи мнозина

В продължение на десетилетия в Италия работодатели карат жени да подписват празни молби за напускане на работа, които използват в случаи на майчинство.

За да насочат внимание към този сериозен проблем, италианският вестник „Кориере дела сера“ и рекламна агенция FCB Milan организираха провокираща и трогателна кампания. В центъра на кампанията стои експеримент, заснет във видео, в рамките на който смели участнички – майки, успяват да направят нещо трудно. Те прочитат на децата си „молби за напускане“, в които е записано, че напускат и вече няма да бъдат майки, за да продължат да работят. Понеже са принудени да изберат едно от двете…

„Майките не напускат“ се казва кампанията и задачата й е да създаде нов обществен модел в Италия на работещо майчинство, при който да си майка и професионалист и служител едновременно не е изключено.

Видеото успя да трогне мнозина по света чрез смелостта на жените участнички в него и реакциите на децата им, когато научават че „мама вече няма да е мама“, защото напуска тази роля.

Кампанията е онлайн съдържание със социална цел. Отразяват я блоговете Creative Criminals, AdsOfTheWorld и други.

Ето и видеото.

manager.bg


image0 (9K)