Тръгват проверки за опасни кабели в Стара Загора и по селата на общината

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров са назначени работни групи, които да извършат проверки за необезопасени стълбове на електропреносната мрежа, стълбове на уличното осветление, стълбове от електрическата система на градския транспорт, електрически табла, светофарни уредби, електронни информационни табла на спирки на градския транспорт.

Целта е да бъде елиминиран рискът от възникване на инциденти, свързани с електрическата система от градската инфраструктура.

Проверките ще се извършват от екипи, в които са включени експерти от отделите „Устройство на територията“, „Инспекторат“ и „Инвеститорски контрол“ към Община Стара Загора, както и представители на фирма „Ел контрол“.

От главните специалисти на всички административни бюра ще бъдат направени инспекции и на всички временни преместваеми обекти и съоръжения, както и рекламно-информационни елементи, свързани към електропреносната мрежа.

Проверки ще бъдат извършвани във всички населени места в община Стара Загора. Срокът за приключването им е 22 март.

Контрол по изпълнение на заповедта е възложен на Делян Иванов – секретарят на Община Стара Загора.

Обръщаме внимание на проверяващите със сигнал за опасни кабели, които се виждат на 2 места в 200-метрова отсечка само на една улица в Стара Загора.

Улицата е „Кольо Ганчев“ на север от „Княз Борис I“, до „Генерал Столетов“.  В единия случай кабелите висят дори на дърво:

а в другия, са навън от уличен трафопост, поставен на тротоар:

Припомняме, че преди дни, на улица в София загина 16-годишно момче, ударено от ток.

Кошмар! Ток от необезопасен кабел уби 16-годишно момче в София


image0 (9K)