Тръмп и Путин коментираха ракетните удари в Сирия

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че въздушните удари срещу Сирия са били „перфектно осъществени„. Той обяви „мисията за изпълнена„.

Перфектно осъществен удар снощи. Благодаря на Франция и Обединеното кралство за тяхна мъдрост и мощта на техните превъзходни армии. Резултатът не можеше да е по-добър. Мисията е изпълнена!„, написа Тръмп в социалната мрежа „Туитър“.

[ad id=“225664″]

Действията на Съединените щати в Сирия нарушават международното право, още повече задълбочават хуманитарната катастрофа и носят страдание на цивилното население„. Това заяви руският президент Владимир Путин по повод ракетните удари срещу Сирия.

Той каза, че тази атака може да предизвика нова бежанска вълна.

[ad id=“263680″]

САЩ – с подкрепа на своите съюзници, нанесоха ракетен удар по обекти на въоръжените сили и на гражданската инфраструктура на Сирия. Без санкция от страна на Съвета за сигурност на ООН – в нарушение на устава а Световната организация, на нормите и принципите на международното право, е извършен акт на агресия срещу суверенна държава, която се намира начело в борбата срещу тероризма“, коментира още Путин.

btvnovinite.bg


image0 (9K)