Турист е загинал в Рила

Турист е загинал в Рила

Снимка: БГНЕС

Турист е починал в района на Малък Мечи връх в Рила. В събота, около 19 часа в Планинската спасителна служба е получен сигнал за лежащ в безсъзнание турист, открит на Малък Мечи връх. Веднага към мястото се отправил екип планински спасители и доктор, намиращи се в хижа „Македония“, съобщиха от ПСС.

Въпреки бързото достигане до пострадалия с помощта на моторната шейна на хижата, управлявана от планинският спасител Димитър Груйчев, докторът само констатирал, че туристът, който е възрастен мъж, е починал вероятно от инфаркт. Екип от петима спасители намиращи се в пост „Бодрост“ (Карталска поляна), след обсъждане на ситуацията с полицаи от Второ РУ- Благоевград, се отправил към мястото с две моторни шейни (служебна и лична на планинския спасител Кирил Чапов), за да помогнат на колегите си при транспорт на починалия и съпътстващите го двама роднини към към Карталска поляна.

За помощ при транспорт на роднините се включили с две моторни шейни доброволците от града- Антон Кокалков и Златан Аврионов, пише „24 часа“.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)