Турските въоръжени сили са поразили 214 цели в Африн

Турските въоръжени сили са поразили 214 цели в района на сирийския град Африн през първите пет дни на операцията „Маслинова клонка“, заяви днес турският премиер Бинали Йълдъръм, цитиран от ТАСС и турската телевизия НТВ.

[ad id=“218001″]

Операцията продължава по план. Досега са били унищожени 214 цели в Африн, посочи Йълдъръм.
Той за пореден път подчерта, че целта на операцията в Африн е „осигуряването на териториалната цялост на Сирия“, предаде БТА.

По-рано днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че при офанзивата в Северна Сирия са били убити 268 терористи и са загинали общо осем души от редиците на турските военни и Свободната сирийска армия.

Агенция Ройтерс цитира Сирийския център за човешки права, който съобщи днес, че десетки военни и бойци са били убити при офанзивата на турската армия в Африн, предприета в събота.

[ad id=“218548″]

Сирийският център за човешки права посочи, че при обстрел от турската артилерия и въздушни удари са били убити 28 цивилни.

Ръководителят на центъра Рами Абдулрахман посочи, че 48 сирийски бойци, подкрепяни от Турция, са били убити.

Броят на убитите бойци от сирийските кюрдски Сили за защита на народа е 42-ма души, каза Абдулрахман.

[ad id=“218001″]

Агенция ТАСС информира, че кюрдски бойци днес са парирали атаки на Свободната сирийска армия, подкрепяна от турските войски, край Раджу (в района на Африн).

Според информация на кюрдската агенция Фърат бойците на Сирийските демократични сили са убили 37 войници и бойци.

 


image0 (9K)