Търговията на Wall Street започва вяло, инвеститорите търсят сигнали за рецесия*

Търговията на Wall Street започва вяло, инвеститорите търсят сигнали за рецесия*

Снимка: Bloomberg L.P.

Търговската сесия на Wall Street започва вяло във вторник, след като веригата магазини Target понижи очакванията си за печалбата си, предизвикайки опасения за рецесия, съобщи CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average намалява с 0,07%, или 22,91 пункта, до 32 892,87 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отбелязва незначителен ръст от малко над 2 пункта до 4123,54 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се увеличава с 0,21%, или 25,23 пункта, достигайки 12 086,6 пункта.

Target изтрива 1,90% от капитализацията си, след като търговецът на дребно обяви планове да премахне излишния инвентар. От компанията посочиха още, че ще отменят някои поръчки. Друг търговец на дребно Walmart последва пониженията, като отписва 2,10% от капитализацията си.

Големите търговци на дребно начертаха различни картини в последните седмици, с което допринесоха за волатилността на пазара, където инвеститорите се опитват да преценят дали не са свидетели на началото на рецесия, или на бърза промяна в потреблението.

„На фона на многото инвеститори, които се опитват да определят времето на настъпване на рецесия, щатските капиталови пазари вероятно ще останат податливи на големи движения в посока нагоре и надолу“, написа в своя бележка към клиенти Крис Сейнек от Wolfe Research.

Друг губещ във вторник са технологичните акции. Ценните книжа на Amazon поевтиняват с 1,35 на сто.

Цената на златото се увеличава с 9,2 долара до 1852,9 долара за тройунция. Доходността по 10-годишните щатски облигации достига ниво от 2,98%.

В понеделник и трите водещи индекса отбелязаха плахи ръстове в опит да избегнат скорошните понижения. Първият търговски ден от седмицата премина в затишие, тъй като не бяха публикувани важни икономически данни, а банкерите от Федералния резерв на САЩ са в период, в който избягват да дават коментари и да изразяват мнение на фона на предстоящото им заседание следващата седмица.

Данните във вторник показаха, че търговският дефицит на САЩ се е свил през април, отчитайки спад от 19,1% до 87,1 млрд. долара.В  петък предстои да бъде публикувана статистиката за потребителската инфлация в САЩ през май. Ако резултатът е по-нисък спрямо този от април, някои инвеститори може да го приемат като знак, че инфлацията е достигнала своя връх.

Световният бенчмарк Брент поскъпва с 1,04% до 120,75 долара за барел. Цената на американския сорт West Texas Intermediate (WTI) се увеличава също с над 1% до 119,81 долара за барел.

*Към 17:35 ч. българско време

https://www.investor.bg/


image0 (9K)