Търси се изпълнител за ремонта на тренирочъната писта на стадион „Берое“

Община Стара Загора защити проект за ремонт на съществуващата тренировъчна (загряваща) лекоатлетическа писта на стадион „Берое“. Общата стойност на проекта е 1 109 217,87 лева без ДДС, които ще бъдат осигурени от Министерство на младежта и спорта.

Спортното покритие на първите три коридора са с настилка тип шамот, а останали три коридора и „зоната за почивка“  се предвижда да бъде с тартанова настилка. В сегашния си вид съоръжението е с насипка с дребнокаменна фракция, която е компрометирана и в лошо състояние. „До момента в България няма изградена лекоатлетическа писта в комбинация шамот и тартан. Шамота е особонно подходящ за спортисти в подготвителния период и за любители на бягането, тъй като е мек като настилка и щади краката, гърба и натоварва по-малко цялото тяло“, разясни ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. Тя допълни, че ремонтните дейности ще включват между двете настилки  да бъде поставен линеен отводнител от полимербетон, който ще поема отводняването на тартановата настилка и няма да позволява отмиването на шамота от 3-ти коридор.

Съоръжението за дълъг скок, намиращо се в южната част на стадиона, ще бъде премахнато, а модерно такова ще се изгради в северната част на пистата. Ремонтните работи включват още  отводнителна и дренажна система на пистата, както и поливна система за настилката шамот. Ще бъде изградено и ново ел.захранване за необходимите уреди на поливната система.

Проектирането на ремонта на спортното съоръжение е извършено от „Архитектурно студио Бояна“ ЕООД, които са проектанти и на извършените през 2013г, ремонтни дейности на официалната лекоатлетическа писта. „Министерство на младежта и спорта вече обяви обществена поръчка за избор на изпълнител и желаещите могат да кандидатстват до 25 януари“, допълни още Чахова.


image0 (9K)