Убиецът от Мюнстер действал без съучастници

Полицията на Германия съобщи, че няма основания да се вярва, че нападателят от Мюнстер е имал съучастници, информират ДПА и АП.

[ad id=“225664″]

При атаката с автомобил в събота загинаха двама души, а около 20 пострадаха. Шофьорът на автомобила отне живота си секунди след нападението.

След атаката се разпространи информация, че е имало други хора в автомобила, които са избягали. Но полицията изрази предположение, че той е действал сам.

[ad id=“263680″]

В същото време прокуратурата съобщи, че все още не е известен мотивът на 48-годишният германец да се  вреже с ван в пешеходци в западния град.

Властите установиха самоличността на загиналите – 51-годишна от Люнебург и 65-годишен мъж от Брокен. Имената им не се разкриват.

[ad id=“238430″]

Местни медии информират, че извършителят на нападението е индустриален проектант, който е живеел в Мюнстер. Той е имал психически проблеми, но полицията не може да потвърди тези подробности.

Във вана са открити незаконни пиротехнически средства, които са направени като фалшиви бомби, а също така фалшив пистолет и оръжието, с което си е отнел живота.


image0 (9K)