Актриси описаха ужасяващи сцени на сексуален тормоз, на който са били подложени от режисьор

Нов скандал с обвинения в сексуален тормоз набира скорост в Холивуд. След продуцента Харви Уайнстийн и кинорежисьорът Джеймс Тобак беше обвинен в подобни престъпления.

Актрисата Селма Блеър от САЩ и канадската й колежка Рейчъл Макадамс разкриха, че са били нападнати от Тобак, съобщава списание „Vanity Fair“.

[ad id=“255238″]

Блеър разказва, че била поканена в ресторант към хотел за среща с Тобак. Целта – да обсъдят работата над филма „Harvard Man“, на който той бил сценарист и режисьор.

rsz_reijchyl_makadams_i_selma-bleyr_aktrisi_seksualen_tormoz_tobak

Когато актрисата пристигнала в хотела, от рецепцията й съобщили, че Джеймс Тобак не може да слезе и моли тя да се качи в стаята му. Тя го направила, без да подозира какво я чака. Тобак поискал от Блеър да се съблече гола и да прочете монолог на евентуалната й бъдеща героиня – адвокат. Режисьорът обяснил на младата актриса, че й липсва увереност и ще се сдобие с нея, само ако се научи да не се срамува от тялото си. Блеър изпълнила желанието на Тобак. Това не му било достатъчно и принудил актрисата да го гледа, докато се самозадоволява, отърквайки се в крака й. След това я заплашил. Казал й, че ако разкаже на някого за случилото се, ще бъде отвлечена и хвърлена в река с бетонни блокчета на глезените си.

Разказах всичко на приятеля си, но го накарах да обещае, че няма да каже на никого. Кариерата ми едва започваше и бях уплашена“, споделя Блеър.

[ad id=“225664″]

В подобна ситуация се оказала и Рейчъл Макадамс, когато била на 21 години. Тя разказва, че докато учела в Торонто получила предложение за прослушване за роля в „Harvard Man“. Тобак я поканил в хотелската си стая, за да говорят за филма. Там започнал да я притиска и да й отправя неприлични предложения.

Вестник „Лос Анджелис Таймс“ публикува информацията, че други 38 жени обвиняват режисьора в подобни посегателства.

Тобак опроверга обвиненията. Не бил способен на подобно поведение по здравословни причини – страдал от диабет и имал сърдечни проблеми.

Скоро след изявлението му, в редакцията на вестника били получени писма от още 200 дами, които твърдят, че Тобак ги е нападнал.


image0 (9K)