Ултравиолетовото е цветът на 2018, но кой е най-актуалният вкус за тази година?

След като стана ясно от компанията Pantone, че ултравиолетовото ще е най-модерната багра на тази година, интересно кой ще е най-актуалният вкус?

Оказва се, че хитът на 2018-та ще е смокинята.

[ad id=“263680″]

Швейцарската компания Firmenich съобщи, че смокинята е вкусът, който ще доминира през 2018 г. Очаква се популярността на средиземноморския плод да нарасне многократно през следващите 12 месеца.

Смокинята си пробива все по-голям път на пазара. Проучванията показват, че през последните пет години продуктите с нейно ухание са станали значително повече.

[ad id=“225664″]

Ако искаме да сме по-точни трябва да подчертаем, че стоките със смокиня са се увеличили с цели осемдесет процента, съобщава изданието Гардиън.

Тази тенденция е сред основните причини щвейцарският бранд Firmenich да посочи, че вкусът на смокини ще е доминиращ през 2018 година.

Друга причина е фактът, че в социалните мрежи могат да се видят все повече кулинарни фотографии, изобразяващи специалитети със смокиня.

Кулинарните блогъри избират да работят с този продукт, тъй като освен вкусен е и много свеж. Той придава колорит на различните специалитети и ги прави още по-примамливи.

Любителите на здравословното хранене пък обичат смокините, тъй като те са полезни за костите, сърцето и храносмилателната система. Смята се също така, че предпазват от развитие на ракови заболявания, анемия и затлъстяване.


image0 (9K)