Уникално шоу на стадиона под Аязмото между актьори и футболисти на Берое (СНИМКИ)

Истински футболен празник сътвориха участниците в благотворителния мач “АКТЬОРИ срещу БЕРОЕ”, който събра близо 3000 души по трибуните на стадион Берое в Стара Загора.

Берое спечели с 11:6 зрелищния мач под Аязмото, който зарадва публиката с множество атрактивни отигравания, обрати в резултата, красиви попадения и неочаквани голмайстори.

Димитър Бербатов започна сред титулярите на Берое, но остана на терена 5 минети и до края на благотворителния мач влезе в ролята на треньор който даваше напъствия на беройци от тъчлинията. След почивката на терена се появиха тренорският щаб на Берое Александър Томаш, Константин Мирчев и Тодор Кючуков. Почти всички футболисти от първия тим на Берое взеха участие в двубоя, а в края поиграха и някои от най-малките таланти от школата.

[ad id=“225664″]

Честта на актьорския отбор защитава популярни лица от телевизионния екран, театралната сцена и киното, сред които Станимир Гъмов, Велислав Павлов, Башар Рахал, Алек Алексиев, Орлин Павлов, Владимир Люцканов, Ивайло Захариев, Ники Илиев, Юлиян Петров и Лео Бианки. За тяхната подготовка се грижат футболната легенда на “Берое” – Петко Петков и бившият капитан на зелените – Ваня Джаферович.

Нападателят Мартин Камбуров се отличи с хеттрик за победата на Берое. Актьорите вкараха два гола от дузпи. Последните 3 гола за Берое бяха дело на деца от школата.

Берое поведе с три гола до 18 -та минута. Камбуров в 7 – та минута откри резултата с удар от десетина метра, две минути по – късно Леони се разписа за втори път във вратата на актьорите.
Камбуров се разписа за втори път в 18 – та минута с глава след центриране на Желев, а бразилецът Мартинс докара резултата до 4:0 след още две минути игра.
15 – годишния талант от школата на Берое Красимир Тодоров се разписа за петото попадение минути преди края на първата част а Вандерсон щеше да счупи напречната греда на актьорите.
Уникален пропуск на Башар Рахал срещу когото беше извършено нарушение при нанасяне на удара и беше отсъден наказателен удар.

Башар Рахал вкара първия гол за актьорите и дълго беше аплодиран от публиката. Актьорите стигнаха до втори гол отново от дузпа но тя бе пребита.

През второто полувреме актьорите с разрешение на съдийската бригада увеличи мощта и и на терена излязоха 13 души, но в 33 – та минута Камберов вкара за 6:2
Вандерсон в 35 – та минута с аткрактивно изпълнения направи резултата 7:2.
В 37 – та минута Томаш влезе на терена със щаба си – Константин Мирчев и Тодор Кючков, а Бербатов остана край тъч линията.
Николай Колев 38 – та минута реализира попадение за актьорите – 7:3 . След самостоятелен рейд Косьо Мирчев навърза петима актьори но не можа да уцели вратата.

[ad id=“263680″]

В 45 – та минута бе отсъдена дузпа за Берое и на вратата застанаха 13 актьори и Камбуров удари греда, но минута по – късно резултата стана 8:3, а в 47 – та минута Алекс Алексиев вкара за 8:4, петото попадение за отбора на актьорите бе дело на Никола Стоянов.
Феновете призоваха Бербатов да влезе на терена ама той продължи да стои на тъчлинията.
В последните пет минути на мача имаше 17 актьори на терена срещу четирима беройци и Стоянов намали още пасива до 8:6.


Последните три гола отбелязаха деца от школата на Берое , които изравниха силите на терена, след като бяха подканени от Томаш да се включат и малчуганите само това чакаха да поритат с известните си батковци.
Всички събрани средства от продажба на билети и артикули по време на мача ще подпомогнат финансирането на втория Международен студентски театрален фестивал “Данаил Чирпански”, който ще се проведе през пролетта на 2019 г.


image0 (9K)