Урните с бюлетини от Общото събрание на МУ, София – изчезнали

Бюлетините с урните и протоколите от проведеното вчера Общо събрание на Медицинския университет в София са изчезнали, съобщи offnews.bg.

От МУ са съобщили, че в момента комисия, назначена от министъра на образованието Меглена Кунева, е в университета и изисква документите по процедура, но те не са в Ректората.
Членове на общото събрание казват, че са видели снощи бившия главен секретар проф. Алексей Алексеев да отнася урните неясно къде.
Общото събрание, проведено вчера, отзова избрания през април ректор проф. Вихра Миланова и избра на нейно място проф. Виктор Златков.

Липсата на документацията, която трябва да се съхранява в университета, обаче хвърля поредното съмнение върху легитимността на проведеното събрание.

Заповедта на министър Кунева за проверка в МУ-София относно свикването на общото събрание на университета, проведен на 11 октомври, е заведена в деловодството на университета днес, 12 октомври. Контролът по изпълнението й е възложен на проф. Иван Димов, зам.-министър на образованието.


image0 (9K)