Успешно приключи изпълнението на проект CB005.2.23.030 „Информиране на обществеността за устойчиво използване на паркове и гори“

Успешно приключи изпълнението на проект № CB005.2.23.030 „Информиране на обществеността за устойчиво използване на паркове и гори“. Фондация „Гражданско общество за развитие на местното самоуправление – Ямбол“ бе Водещ партньор заедно с Проектен партньор 2 – Община Пехливанкьой. Проектът е със срок на изпълнение 05.03.2020 г. – 29.07.2021 г.

Дейностите по проекта допринесоха за увеличаване на мрежата за развитие на устойчив туризъм чрез инициативи за трансгранично сътрудничество, като се обърна внимание на въпроси от универсален характер за региона и двете страни и се създаде експертна мрежа за устойчив туризъм.

В рамките на проекта се реализираха следните дейности: , които ще допринесат за постигането на заложените проектни цели:

  • Проведе се изследване на отношението на туристите към устойчив туризъм;
  • В община Пехливанкой се достави почистващо оборудване за устойчив туризъм- механично почистване, напояване, миене и пране на вакуумни акумулаторни батерии и машини за подготвяне на подови настилки и галванизирани контейнери за отпадъци;
  • Изготви се стратегия за устойчив туризъм в паркове и гори;
  • Създаде се професионална мрежа за развитие на устойчив туризъм;
  • Организираха се мероприятия за почистване на паркове и гори;
  • Изготвяне на Наръчник за туристи за нещата, които трябва и нещата, които не трябва да правят при посещение.

    Публикацията е напрaвена с подкрепата на Европейския Съюз чрез Програма за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България-Турция 2014-2020, CCI № 2014TC16I5CB005 в рамките на проект CB005.2.23.030 „Информиране на обществеността за устойчиво използване на паркове и гори“. За Съдържанието на публикацията е отговорност единствено на Фондация „Гражданско общество за развитие на местното самоуправление – Ямбол“  по никакъв начин не трябва да се възприема като израз на становището на Европейския съюз или на Управляващия орган и Националния орган на Програмата.


image0 (9K)