Приеха предложението на кмета Живко Тодоров за промяна на Общия устройствен план и на ПУП на „Бедечка“

Днес на редовна сесия на Общински съвет – Стара Загора кметът на града Живко Тодоров внесе предложение за промяна на Общия устройствен план на града в частта на парка и на Подробния устройствен план на „Бедечка“. Предложението на кмета беше гласувано и прието от общинските съветници с мнозинство от 43 гласа.

Аргументите за промяна на устройствените планове са, че през годините са констатирани нарушения, взети през 2003, 2005 и 2011 година от различни състави на Общинския съвет на Стара Загора . Плановете станаха причина паркът да бъде реституиран на собствениците и да започне изграждането на жилищен квартал.

„Не трябва да лишаваме 170 000 старозагорци от зелените площи – градинки, паркове. Трябва да се защитят обществените интереси и ползи, а не частни интереси на 300 или 500 души. Мястото, на това което искате да построите, не е в парка“, заяви кметът Живко Тодоров.

На заседанието днес присъстваха и много граждани на Стара Загора. Думите на кмета бяха бурно аплодирани от членовете на Гражданско сдружение „Запазете Бедечка“.

С внесеното в ОбС предложение за промяна, ще започне изработване на нови планове, които да запазят парка.


image0 (9K)