Утре ще е облачно, ще прониква студен въздух

Утре ще е облачно, ще прониква студен въздух

През нощта валежната зона постепенно ще се премества на изток, на места в Централна и Източна България количествата ще са значителни, ще има и гръмотевични бури. Вятърът и в източната половина от страната ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, в София – около 5°. Атмосферното налягане ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца, сочи прогнозата на НИМХ.

Утре облачността ще е предимно значителна. В сутрешните часове валежи все още ще има в Източна България, но бързо ще спрат. Около и след обяд на много места в югозападната половина от страната отново ще има валежи, по-значителни в Родопската област. Ще остане ветровито, с умерен, в Дунавската равнина – силен северозападен вятър. С него ще продължи да прониква по-студен въздух. Максималните температури ще са предимно между 13° и 18°, в София – около 13°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. В сутрешните часове все още ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър, до полунощ – от югозапад, след полунощ от северозапад. Максималните температури ще са между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна с валежи от дъжд, над 1300 м – дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 7°, на 2000 м – около минус 1°.

В петък облачността ще е по-често значителна. Валежите ще продължат, но ще са по-слаби и на по-малко места, главно в Южна България. Северозападният вятър ще отслабне, а по-късно през деня ще се ориентира от изток-североизток. Ще се понижат и минималните температури, ще са между 2° и 7°.

През нощта срещу събота от юг валежите ще се активизират, а вятърът от североизток ще се усили, особено в източната половина от страната. През деня валежите ще продължат, интензивни и значителни по количество ще са в Източна България, там вятърът ще стане северен. Температурите ще са с малък дневен ход.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)