Фестивалът „ХЛЯБ И ВИНО“ в Стара Загора и тази година ще дари средства на болни деца

На 3 ДЕКЕМВРИ (НЕДЕЛЯ), след като хубаво се наспите, от 12 часа на обяд, та чак до вечерта заповядайте на най-веселия, вкусен и пивък фестивал „Хляб и Вино“ 2017, който се провежда за четвърти път! – с тези думи организаторите от Парк-Хотел „Стара Загора“ канят старозагорци и гостите на града за едно неповторимо изживяване.

[ad id=“263680″]

Още големи намаления на всякакви стоки вижте ТУК

И обещават следното:

Ще ухае на вкусен хляб, на италиански пици и на пръхкави сладкиши, които ще се пекат пред вас и които ще можете да дегустирате. Квалитетни вина от над 12 винарски изби от региона и страната ще се разливат по чашите и ще галят нежно небцето. Сред участниците в изложението са утвърдените винопроизводители на България – Анжелус Естейт, Братя Минкови, Домейн Бояр, Домейн Менада, Домейн Пещера, Черноморско злато Поморие, Санта Сара, Дамяница, ВИ Либера и др.
Силно ще бъде и участието на винарите от региона. Поредно участие с най-добрите си вина ще направят Шато Коларово и Александра Естейт. За първи път ще имате удоволствието да опитате вината на възродената „Оряховица“, разположена в едноименното старозагорско село. Също за първи път „Хляб и Вино“ представя гаражното вино на винарна „Бетер Халф“ от с.Змейово.

[ad id=“225664″]

Изкушенията обаче далеч не свършват дотук, защото – ако във виното е истината, то никой не е по-голям от хляба! Тук ще бъдат отново нашите приятели от „Морело Форни“ Италия“, които ще демонстрират как се правят най-добрите теста и печене на пица. Ще има виртуозна пица-акробатика за шампиони. Майстор-хлебарите на ресторант „Орфеида“ ще демонстрират завидните си умения да пекат различни видове хляб със жива закваска. В купона ще се включат и други наши приятели – ентусиастите от Мрежа „Хлебни къщи“, които ще възродят историята на българските просфорни хлябове – те ще демонстрират как се месят и пекат обредни хлябове с просфора и ще обяснят тяхното значение в българската традиция.
С хляба и виното задължително върви подходящо мезе. Затова „Хляб и Вино“ ще представи деликатесните продукти от месо на утвърдената старозагорската фирма „Кумир СИ“. Още от обяд шеф готвачите на МЕТРО Академия ще започнат голямото кулинарно шоу – готвене на ястия с вино. И докато готвят, ще ви обясняват тънкостите по изпълнението на рецептите.
Българска фолклорна програма ще държи високо градуса на настроението през целия фестивален ден. Ще ни я представят нашите приятели от Народно читалище „Пробуда“ с. Змейово, които тази година ще включат в програмата си и фолклорен ансамбъл „Нашенци“.

И тази година посетителите на фестивала ще заплащат 5 лв. такса вход, като цялата сума (без остатък!) ще бъде дарена благотворително за лечението на деца в нужда. Средствата са за две деца от Стара Загора, които страдат от детска церебрална парализа и семействата им събират пари за лечението им чрез стволови клетки. Това са 4-годишният Георги Стоилов – Гого и 6-годишната Анна Кръстева. За операцията на всяко от децата са необходими по 36 000 долара, отделно трябват средства, за да провеждат непрекъсната специализирана рехабилитация. Наскоро Анна загуби и своята майка, което постави семейството ѝ в още по-затруднено положение.И двете деца имат разкрити дарителски сметки, по които сумата, набрана от входните такси на фестивал „Хляб и Вино“ ще бъдат приведени по равно. Лице и гарант на благотворителната кампания отново ще бъде Мисис България 2016 Европа Ива Гургуриева, която беше в основата на присаждането на бъбрек на 9-годишния Байрям от с. Тъжа.

Така фестивал „Хляб и Вино“ ще даде официален старт на коледно-новогодишните празници, на добрите дела и на веселото настроение.
Време е за празник!

Програмата на Фестивала „Хляб и вино“ по часове можете да видите ТУК:

ПРОГРАМАТА по часове на тазгодишния фестивал „Хляб и вино“ в Стара Загора


image0 (9K)