Филипинският президент принуди жена да… (снимка)

Президентът на Филипините Родриго Дутерте принуди работничка публично да го целуне по устните и така отново привлече критики.

Филипинският алианс „Gabriela“, който обединява повече от 200 женски организации, определи сценката като „отвратително театралничене на президент женомразец„.

[ad id=“225664″]

Инцидентът станал, когато Дутерте, изнасял реч пред работници. Две филипинки били поканени с него на сцената. Той прегърнал едната и я целунал по бузата, след което направил знак на втората да го целуне по устните. Очевидно жената не искала, отдръпнала се с нервен смях, но след повторен негов жест той се навел към нея тя била принудена да го целуне по устните.

„Неговите повтарящи се женомразки прояви се приемат като отвличане на вниманието с цел прикриване на реалността от рязко спадащата му популярност, заради незаконните убийства, данъчната реформа и корупционните скандали„, заключават от алианса „Gabriela“.

[ad id=“263680″]

Това не е първият път, в който Дутерте е критикуван заради неподходящо държание спрямо жени.

През април 2016 година в реч по време на предизборната си кампания той говори за изнасилването и убийството през 1989-а на австралийска мисионерка в Давао, когато той е кмет на града.

[ad id=“238430″]

Бях ядосан, защото тя беше изнасилена. Това е едно на ръка. Но тя беше толкова красива, кметът трябваше да бъде първият, каква загуба„, заяви бъдещият президент. След това от предизборния му щаб се извиниха за циничния коментар.


image0 (9K)