ФИФА ще спечели 7 милиарда долара от домакинството на Световното първенство в Катар

Международната футболна федерация (ФИФА) ще достигне рекордните приходи от 7 милиарда долара за домакинство на Световното първенство в Катар през 2022 година, каза президентът Джани Инфантино на конгреса на организацията в Доха, научи ЗАРАТА от БТА.

Той добави, че ФИФА е в добро финансово положение и че ще надмине целта си да спечели 6.4 милиарда долара през четирите години до 2022-а със сумата от 600 милиона долара.

Световната централа има ръст на приходите от телевизия, спонсорство и маркетинг въпреки пандемията на коронавирус, защото зрителите гледат повече телевизия и използват други нови платформи.

ФИФА заяви в своите отчети, че очаква правата за излъчване да поставят нов рекорд по време на финала на Световното първенство на 18 декември.

Повечето от приходите идват в сметките на ФИФА в годината на Световното първенство. И въпреки противоречията относно домакинството на Катар, приходите са скочили много след последния Мондиал в Русия 2018.

Световните футболни финали в Катар ще се проведат от 21 ноември до 18 декември.

Инфантино коментира и защо ФИФА не е обсъждала въпросите около членството на Руския футболен съюз в организацията.

„Изключването на Руския футболен съюз не е добър вариант, тъй като е необходимо да се получат позиции от различни страни по време на конгресите“, каза на пресконференция президентът на ФИФА.

Световната централа изключи три национални федерации Пакистан, Зимбабве и Кения заради различни нарушения.


image0 (9K)