Фондация „Конрад Аденауер“ към Биков: Германските медии не взимат пари за текстове за България

От Медийна програма за Югоизточна Европа на фондация „Конрад Аденауер“ отправиха остра критика към депутата от ГЕРБ Тома Биков заради негово изказване срещу медиите в Европа. Вчера той обяви, че в европейските медии има „директно платени публикации от българи“. Повод за коментара му станаха редицата статии в западни медии, в които се посочват корупционни скандали в страната. „Понеже нямам доказателства, няма как да кажа конкретна публикация, но една не малка част от тях са си поръчки. Европейските медии също вземат пари“, каза Биков вчера.

Изказването на Биков вчера доведе до реакция на Медийна програма за Югоизточна Европа на страницата им във „Фейсбук“. В нея те пишат, че като член на парламентарната комисия по културата и медии са отправили покана към него за разговор, но той така и не отговорил.

Биков: Европейската преса пуска платени публикации за нас

„С удоволствие щяхме да Ви разкажем, че поне в сериозните медии в Германия, никой не взима пари, за да прави репортажи – особено за текстове относно България“, пишат от организацията.

Фондация „Конрад Аденауер“ е политическа фондация, близка до Християндемократическия съюз на Германия (ХДС), от който е и канцлерът на Германия Ангела Меркел. Тя е и един от най-близките на Борисов европейски лидери.

 


image0 (9K)