Формула 1 осъди расистките и сексистки обиди между феновете

От Формула 1 остро осъдиха обидите на част от феновете по адрес на други фенове на Гран при на Австрия, като ги обявиха за „недопустими“ и съобщиха това на съответните органи, научи ЗАРАТА.

От постове в социалните мрежи става ясно, че част от феновете са били атакувани от други на расистка, сексистка и хомофобска основа на пистата „Ред Бул Ринг“ в Шпилберг.

„Бяхме предупредени, че някои привърженици са били подложени на напълно недопустими коментари от други по време на събитията“, заявиха организаторите в комюнике.

„Обсъдихме това с промоутъра и фирмата, която се грижи за сигурността. Това поведение е напълно недопустимо и няма да бъде толерирано, тъй като всички феновете трябва да бъдат уважавани“, се казва още в съобщението.

Освен това, актуалният световен шампион Макс Ферстапен от Нидерландия бе освиркван, докато дава интервю.

В петък пък катастрофата на британеца Луис Хамилтън доведе до радостни възгласи на близо 10 хиляди привърженици от Нидерландия, които бяха по трибуните.

„Не бива никога да се радвате на падането на някого, на контузията му или катастрофа. Не трябваше да се случва на „Силвърстоун“, не трябваше да се случва и тук“, коментира седемкратният световен шампион Хамилтън.


image0 (9K)