Франция продължава напред на Световното първенство

Франция победи Перу с 1:0 и си подсигури участие на 1/8-финалите на Мондиала. След загубата Перу със сигурност отпада от турнира. Голът за „петлите“ беше отбелязан от Килиан М’Бапе

Изненадващо или не, Перу беше по-активният отбор на терена в първите минути, но не застрашиха вратата на Юго Лорис с по-остри офанзивни действия.

Постепенно Франция започна да взима надмощие и далечен удар на Погба мина покрай вратата на „инките“, a Варан беше близо до това да отбележи с глава, но насочи топката в аут. Секунди по-късно Жиру свали към Гризман, но нападателят на Атлетико Мадрид стреля във вратаря на Перу.

[ad id=“225664″]

 

След половин час игра Паоло Гереро имаше прекрасна възможност да даде аванс на перуанците, озовал се очи в очи със френския вратар, но Лорис спаси сигурен гол във вратата си.

„Петлите“ отговориха в следващата атака, но ефектно изпълнение с пета на М’Бапе не изненада вратаря на Перу.

В следващата атака провела се след грешка при изнасянето на топката от страна на „инките“, Жиру излезе сам срещу вратаря на перуанци, топката му бе избита, но именно М’Бапе се оказа на правилното място и вкара топката в празната врата, за да стане най-младият играч отбелязвал гол за Франция на Мондиал. 1:0 за Франция в 34-тата минута.

[ad id=“263680″]

Люка Ернандес можеше да удвои за „петлите“ след прекрасна атака, но ударът му беше блокиран. Това беше всичко по-интересно до почивката.

В началото на второто полувреме Перу уцели греда след мощен шут от разстояние на Акино Санчес.

В следващите минути южноамериканците останаха по-опасният отбор на терена, но фланговите им атаки не даваха резултат. Удари над вратата на Адвинкула бяха най-опасното, до което стигнаха играчите на Перу в минутите, в които владееха топката повече от по-класния си съперник.

 

[ad id=“236993″]

В самия край на редовното време Паоло Гереро стреля от фаул във вратата, но Лорис отново беше на мястото си.

Така след победата Франция продължава напред в Световното първенство, като ще спори с Дания за първото място в група „C“, а Перу се прибира вкъщи,но преди това ще трябва да играе мач на честта срещу Австралия.

[ad id=“236999″]

Франция – Перу 1:0 

1:0 – Килиан Мбапе 34′

стадион: „Екатеринбург Арена“, Екатеринбург
главен съдия: Мохамед Абдула Мохамед (ОАЕ)


image0 (9K)