Фротокс – последен писък на модата

Нов тренд в сферата на разкрасяването набира все по-голяма популярност с тенденция да се превърне в най-новият хит на 2019 г. Това е фротокс (frozen и botox – замразяване и ботокс) – форма на криотерапия, която представлява метод на „замразяване“ на кожата с течен азот.

Ефектът е подобен на този при ботокса, но има някои особености, свързани с ниските температури.

Благодарение на този метод се постигат няколко основни фактора:

– Стимулиране на кръвообръщението;

– Редукция на подкожната мазнина;

– Тонизиране на кожата.

Как действа течният азот?

Течният азот действа на група нерви. Това са нервите, отговорни за управлението на лицевите мускули. Той „приспива” въпросните мускули, които се отпускат и бръчките се изглаждат. Премахва и петната по нея.

Защо фротоксът е безопасната алтернатива на ботокс?

Фротоксът е алтернатива на ботокса най-вече с това, че при него не се прилагат токсични продукти. От 10 до 20 минути продължава един сеанс на фротокса. Студената струя течен азот се насочва към проблемните зони на лицето, което предварително е почистено в дълбочина. Това води до рязко понижаване на температурата и до свиване на кръвоносните съдове.

Ефектът е изумителен – проявява се на момента и е устойчив в продължение на четири-пет месеца. От своя страна вкараният в организма азот се усвоява постепенно и по естествен начин, без да оказва каквито и да било вредни последици. Кожата придобива изклюбително мек, нежен и сияещ вид.

woman.bg


image0 (9K)