Хванаха мъж, нападнал и опитал да изнасили дете

35-годишен мъж е задържан е задържан за срок да 72 часа с постановление на прокурор в Окръжната прокуратура във Варна. Той е обвинен в опит за изнасилване на 11-годишно момиче, съобщиха от прокуратурата.

[ad id=“225664″]

На 16 октомври 35-годишния Атанас А. влязъл в двора на къщата, в която живеела малолетната ученичка, и я нападнал. Момичето се разпищяло, отскубнало се от насилника и успяло да избяга. Майката на детето съобщила за инцидента в полицията и Атанас бил задържан.

Обвиняемият е осъждан многократно, търпял е и ефективно наказание „лишаване от свобода“. В резултат на употреба на наркотични вещества страда от психични и поведенчески разстройства, но в момента на извършване на опита за изнасилване е бил в състояние да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си. Според съдебнопсихиатричната експертиза по делото Атанас А. може да носи наказателна отговорност.

[ad id=“255238″]

Днес Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 35-годишния мъж.

По закон рецидивистът може да получи присъда от 10 до 20 години „затвор“.


image0 (9K)