Хилари Клинтън обяви, че се възстановява от пневмонията

Хилари Клинтън, която е кандидат на Демократическата партия за президент на САЩ, обяви, че се чувства по-добре. Тя написа в социалната мрежа Twitter, че няма търпение да продължи предизборната си кампания.

По-късно Хилари Клинтън заяви в телефонно интервю за CNN, че в петък лекарят й поставил диагноза пневмония. Той й казал да остане да почива вкъщи няколко дни, но тя не спазила съвета, защото не мислела, че нещата са кой знае колко сериозни.

„Когато си зает, активен човек, просто продължаваш напред“, каза Клинтън по повод решението си да участва в неделя на възпоменателната церемония за жертвите на атентатите от 11 септември 2001 година. Тя ненадейно напусна церемонията и загуби равновесие, докато чакаше автомобила си. Когато журналистът на CNN я попита дали е припаднала, тя отговори: „Не, не съм. Почувствах се замаяна и изгубих равновесие за минута. Но когато се качих, седнах, поохладих се и пих малко вода, веднага се почувствах по-добре“.

Опонентът й за президентския пост от Републиканската партия Доналд Тръмп обяви, че ще  покаже здравния си картон пред обществото. Така хората ще видят, че съм здрав, коментира Тръмп.


image0 (9K)