Хубчев: Очаква ни много тежък мач срещу Холандия

Селекционерът на националния отбор на България по футбол Петър Хубчев сподели, че предимството в утрешния сблъсък срещу Холандия може да бъде по-голямото напрежение у противника. Според наставника на „лъвовете“, ако тимът ни не се класира за Мондиал 2018, няма да е за първи път, докато „лалетата“ гонят задължително участие на Световното, тъй като в противен случай това би им било втори голям пропуснат форум.

[ad id=“218001″]

„При нас нещата са малко по-спокойни в сравнение с Холандия за това дали ще отидем в Русия. Ако не се класираме, ще съжаляваме и ще си направим изводите, но пък това няма да ни е за първи път. Ние сме по-освободени психически в сравнение със съперника и се надяваме това да е нашето предимство“, каза Хубчев на официалната пресконференция.

[ad id=“218001″]

Треньорът ни за пореден път заяви, че футболистите не трябва да летят в облаците след победата над Швеция.

Припомняме, че и след успеха над Холандия на „Васил Левски“ последва поражение от Беларус в Минск.

[ad id=“218001″]

„Ние не си правим никакви илюзии, ама никакви, че резултатите от предишния кръг ще имат някакъв ефект към утрешния мач. Не сме сила, че да се поддаваме на настроения. Очаква ни много тежък мач. Във футбола често става така – да се поддадеш на еуфорията. Затова основната ми роля е да убедя играчите, че победата онзи ден ще има малка роля утре. Трябва да използваме още по-добре моментната си форма, да бъдем дисциплинирани и да направим още един толкова силен мач.“, добави Петър Хубчев.

[ad id=“218001″]

Двубоят Холандия – България в Амстердам е в неделя от 19:00 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ.


image0 (9K)