Художникът  Дилян Бакалски. Обожава да събира хора на изкуството – да споделят идеи, да се забавляват заедно

Изложба „Елементи” – рисунка, графика и живопис, се открива в Стара Загора на 28 март в 17 часа. Експозицията ще бъде разположена в Регионална библиотека „Захарий Княжески” и е по повод 68 години от създаването й. Дилян Бакалски е сред седмината старозагорски художници, чиито творби ще могат да се видят.

Дилян Бакалски е роден на 6 януари 1983 г. в Стара Загора. Завършил е Художествената гимназия „Акад. Дечко Узунов” в Казанлък, специалност „Дизайн”. После постъпва във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, където получава бакалавърска степен в специалност „Плакат”. Следва магистърска степен „Дигитални изкуства” в Националната художествена академия – София.

39-годишният Дилян Бакалски работи в сферата на живописта, рисунката, видео арт и интерактивната инсталация. Редовно участва в колективни художествени изложби, фестивали и пърформанси. Автор е самостоятелната изложба „Генеративни рисунки”. Участва в организацията на „NE фест” –София и „042 фест” – Стара Загора, както и на няколко колективни изложби на млади автори.

Дилян работи в старозагорската Регионална библиотека „Захарий Княжески“. С удоволствие събира хора на изкуството и да споделят заедно идеи, опит и да се забавляват заедно.

 


image0 (9K)