Хърватия и Чехия завършиха наравно

Хърватия и Чехия завършиха наравно 1:1 в двубой от втория кръг на Група „E“ от УЕФА Евро 2020 на стадион „Хемптън Парк“ в Глазгоу , видя ЗАРАТА по БНТ. Патрик Шик отбеляза за Чехия в 37-ата минута от дузпа, а Иван Перишич върна Хърватия в мача с попадение в 48-ата минута.

Вдъхновени от победата над Шотландия с 2:0 в първия мач от груповата фаза на Евро 2020, Чехите започнаха агресивно срещата с Хърватия. Още във втората минута Владимир Цоуфал отправи силен изстрел към вратата на Доминик Ливакович, но защитникът Домагой Вида изби топката с крак.

 

В 4-ата минута Чехия получи още една добра възможност да открие резултата. Полузащитникът Томаш Сучек се извиси в наказателното поле на „ватрените“ и стреля с глава след центриране от ляв ъглов удар, но топката прехвърли горната греда на вратата, пазена от Ливакович.

 

В 11-ата минута една лошо върната топка от защитата на Чехия към Томаш Вацлик се превърна в добра голова възможност за хърватите. Стражът на чехите бе принуден да чисти топката далеч от наказателното си поле, но настойчивостта на Анте Ребич даде резултат, защото кълбото се удари в крака на хърватския нападател, но прелетя над чешката врата.

 

В 35-ата минута Чехия получи правото да изпълнят дузпа заради нарушение на Деян Ловрен срещу Патрик Шик след центриране от ъглов удар. Защитникът на „ватрените“ разби носа на чешкия нападател с лакят и главният съдия в мача Карлос Дел Серо Гранде отсъди най-тежкото отборно наказание във футбола с помоща на ВАР.

 

В 37-ата минута Чехия поведе. Потърпевшият Шик реализира 11-метровият наказателен удар с изстрел в долния десен ъгъл на Доминик Ливакович

 

Второто полувреме започна отлично за хърватите. В 48-ата минута чехите проспаха една постепенна атака на „ватрените“ по десния фланг. Иван Перишич необезпокоявано нахлу в наказателнот поле, нагласи си топката на десния крак и с хубав фалцов удар прониза вратата на Томаш Вацлик.

До края други голове не паднаха и двата отбора си поделиха точките.

 


image0 (9K)