Цветанов – гръб на Каракачанов по скандала с българските паспорти. БСП правела интриги

„Не е политическо дезертиране, когато един вицепремиер подкрепя институциите да си свършат работата“, каза лидерът на парламентарната група на ГЕРБ

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов защити коалиционния партньор Обединени патриоти и по-конкретно ВМРО за скандала с българските паспорти и корупцията в Държавната агенция за българите в чужбина.

В отговор на въпрос за политическата отговорност Цветанов даде да се разбере, че вицепремиерът и лидер на „войводите“ Красимир Каракачанов не е отговорен за незаконната търговия с българското гражданство, а тъкмо напротив – подкрепя разследването.

„Когато един вицепремиер не осуетява и подкрепя институциите да си свършат работата, смятате ли, че това е политическо дезертиране от проблема?“, застана зад него Цветанов, цитиран от Канал 3.

По повод поисканата от ДПС оставка на Валери Симеонов и заради скандала в ДАБЧ, тъй като той е ресорен вицепремиер, водачът на депутатите от ГЕРБ заяви, че всяка една от парламентарните сили има право на своята политическа позиция. Той подчерта, че управляващите винаги толерирали подобни разследвания за корупция от страна на разследващите органи, когато имало събрани достатъчно материали за това.

„И Краси Каракачанов, и Валери Симеонов, и всички, които са част от коалиционното ни управление, са били винаги за това институциите да си свършат работата и там, където има съмнение за корупция, всички тези сигнали да бъдат проверени. От тази гледна точка има много ясно изразена политическа воля“, анализира зам.-председателят на ГЕРБ.

В отговор на въпроса на ДПС защо още няма създадена анкетна комисия по искането на движението във връзка със скандала с българското гражданство, раздадено и на престъпни елементи, въпреки че подписите са събрани още през лятото, Цветанов отвърна с въпрос: „И аз питам това.“ Той призна, че и депутати от ГЕРБ и ОП са подписали това искане, а по-рано стана ясно, че само от БСП не са сложили подписите си.

„БСП се опитват да направят политическа интрига от събитията в Агенцията за българите в чужбина, с колегите от „Обединени патриоти“ нямаме взаимни обвинения“, каза още той.

Позицията на БСП, че ГЕРБ хвърля малкия си партньор на кучетата, Цветанов коментира така: „Разбира се, че в тези събития ще се опитат да направят политическа интрига. Всички народни представители, вие видяхте и днес, си говорим с колегите, участваме активно в гласуването и нямаме взаимни обвинения и различия по това държавата да изпълни ангажимента си“.


image0 (9K)