Ценко Чоков управлява от затвора: Повишили го, раздава земи и …

Апелативният специализиран съд отказа да уважи искането на Ценков и сина му Мартин да излязат на свобода.
И законите у нас не могат да съборят Ценко Чоков от кметския престол. Докато е в ареста, той не само че управлява Галиче и се води в отпуск, но и е повишен от общинския съвет. От септември соченият за гангстер и рекетьор е председател на комисията за земераздаване. “
Ще подписва от ареста, ако трябва“, подиграли се със земеделците в региона общинските съветници, съобщава столичен вестник.
Чоков прави каквото си иска в района на Бяла Слатина, а прокуратурата до момента не се е самосезирали по случая, за да отстрани компрометирания кмет от поста.

Tsenko chokov galiche
Ценко Чоков и синът му Мартин бяха задържани и вкарани в ареста в края на май. Чоков е с обвинение за ръководене на организирана банда за лихварство, рекет, нанасяне на средна телесна повреда, отвличане и отправена закана за убийство.
В четвъртък Апелативният специализиран съд отказа да уважи искането на Ценков и сина му Мартин да излязат на свобода. Защитата на Чокови поискала забрана за журналистите да присъстват в залата.
Докато тече съдебната сага срещу скандалната фамилия и останалите мъже, сочени за членове на бандата, Чоков е в официален отпуск, който се удължава периодично с молби от адвокатите му. Последно отпуската на кмета на Галиче е удължена до 23 ноември.

http://BNews.bg


image0 (9K)