Циганка уби възрастна жена за 5 лева и каза пред съда: Съжалявам, няма да се повтори

Съжалявам за грешката си, няма повече да се повтори„. Това заяви пред Пловдивския апелативен съд Донка Петкова от Дълбок извор при разглеждане на мярката й за неотклонение. На 1 февруари циганката удуши 84-годишната Иванка Кукова за 5 лева.

Възрастната жена уж й ги обещала, защото Петкова й помагала в домакинството. В началото на месеца обаче жертвата нямала пари в себе си. Тя уверила Донка, че ще й даде пари, когато вземе пенсията. Циганката се ядосала и я пребила до смърт. Малко след това тя отново се върнала в къщата и откраднала всичко ценно, което открила. Прибрала златните обици на възрастната жена Кукова, завивки и килими от дома й.

„Останах изумен от обясненията на обвиняемата, че е нападнала жертвата, тъй като била ядосана и изнервена. Какво можем да очакваме от нея следващия път, когато отново изпадне в такова състояние“, заяви в съда апелативният прокурор Иван Даскалов. Той настоя извършителката на тежкото престъпление, която до момента има 6 присъди, да остане в ареста. Съдът уважи искането му.


image0 (9K)