ЦСКА не успя срещу Базел и приключи в Европа

Отборът на ЦСКА-София не успя да се класира за груповата фаза на Лигата на конференциите, видя ЗАРАТА. В реванша от плейофния кръг „червените“ отстъпиха като гости с 0:2 на швейцарския Базел, което им бе крайно недостатъчно, тъй като преди седмица мачът в София завърши 1:0 за „армейците“

Срещата на стадион „Санкт Якоб“ бе изгледана на живо и от най-известния привърженик на швейцарския отбор – тенисиста Роджър Федерер, който остана много доволен от развитието на двубоя.

В 18-ата минута домакините пропуснаха невероятна възможност. Трима играчи на Базел се озоваха на стрелкова позиция в наказателното поле, но вратарят на ЦСКА-София Густаво Бусато успя да парира в корнер на Зеки Амдуни.

В 66-ата минута Базел успя да открие резултата. Капитанът Фабиан Фрай бе изведен от втора позиция и останал очи в очи с Бусато не сбърка с удар с левия крак за 1:0.

Голът успокои играта и по всичко личеше, че срещата ще влезе в  продължения. Но бранителят на домакините Михаел Ланг не мислеше така. В 84-тата минута той се включи по десния фланг с двойно подаване с резервата Дариан Малес и с удар от почти нула градуса прекара топката между краката на Бусато за 2:0.


image0 (9K)