ЦСКА победи Левски в последната минута

ЦСКА победи Левски с 3:2 в мач от 35-ия и предпоследен кръг на Първа лига. След тази загуба „сините“ ще гонят задължително точка или три срещу Верея, за да играят бараж за Лига Европа, докато за „червените“ остава среща без значение с другия претендент за евротурнирите – Берое.

ЦСКА беше по-активният отбор в началото на срещата и поведе в 20-та минута, но не без помощта на Божидар Митрев и защитата в синьо. Стойчо Атанасов центрира от дясното крило, а вратарят на Левски боксира топката много  слабо и я изпрати в непокрития Енрике Рафаел. Той вкара с лекота за 1:0.

[ad id=“225664″]
В деветата минута ЦСКА имаше също възможност за гол, но Митрев спаси опасен удар на Кирил Десподов от малък ъгъл. Станислав Манолев пък пропусна положение в 35-та минута след хубав пробив.

Левски опита да атакува по-често след гола на „червените“, но и на „сините“ им беше нужна помощ от съперниковата защита за изравнителен гол. В 35-та минута Божидар Чорбаджийски реши да връща към Черниаускас, но вместо това изведе Паулиньо сам срещу вратаря и бразилецът промуши топката между краката му за 1:1.

След попадението на „сините“ Десподов получи поредна възможност да вкара, след като получи пас в дясно в наказателното поле, но ударът му беше отразен от Митрев. Вратарят се намеси отново секунди по-късно, но този път при силен удар на Тиаго Родригес.

[ad id=“263680″]

ЦСКА поведе отново в 57-та минута, когато Енрике Рафаел получи пас зад гърба на изнемогващия десен бек Роман Прохазка и центрира към точката за дузпа, където Кристиян Малинов засече топката и не остави шанс на Митрев.

Левски отговори с греда в 73-та минута, когато Прохазка стреля от границата на наказателното поле, а със следващата си опасна атака „сините“ изравниха за втори път. Антони Белмонт центрира от ъглов удар, Станислав Костов засече топката с пета, тя тупна и прескочи плонжа на Черниаускас по пътя си към далечния ъгъл за 2:2.

И двата отбора направиха достатъчно положения за победа. Жерсон Кабрал първо стреля близо до гредата от много близко разстояние в 80-та минута, а секунди по-късно холандецът не успя да уцели вратата и от ъгъла на наказателното поле. Още в следващата атака пък Кирил Десподов преодоля защитата на Левски, изскочи очи в очи срещу Митрев и пусна топката покрай вратаря, но след това не уцели опразнената врата.

[ad id=“236993″]

В крайна сметка дойде и 90-та минута, когато Кирил Десподов даде пас за Рубен Пинто зад гърба на защитата на Левски и португалецът преодоля Митрев за крайното 3:2 в полза на ЦСКА.


image0 (9K)