Честит рожден ден от ЗАРАТА на родените на 10-то число!

Числото 10 е първото от двуцифрените числа. Неговите две съставки са 1 и 0. Нулата е безмълвна фигура и служи да намали ефекта на предишното число. Следователно, числото 10 е разводнено число 1.

Числото 10 е в основата си водач, но е по-малко властен от числото 1 поради влиянието на 0. Числото има всички качества на числото 1, без неговите крайности. Родените под това число са амбициозни и с ясна мисъл. Те не губят време при изпълне­нието на плановете си и не търсят намеса, защото са упорити и твърди и не се спират, докато не завършат проекта си. В повече­то случаи успяват в живота, защото имат всички положителни качества на водач на дома, но не са толкова резки и властни ка­то числото 1.

Макар че успяват, може и да не достигнат до съ­щите висоти като еднозначните си съответствия. Притежаващите числото 10 са интелигентни, творчески, сме­ли и с въображение. Те залагат много за успеха на начинанията си и не се страхуват да загубят, но в крайна сметка обикновено успяват.

Родените под числото 10, които са водачи по инстинкт, се нуж­даят от последователи, които приемат безпрекословно действи­ята им. По това те приличат на числото 1, които се нуждаят от покорни партньори. По въпросите на секса са буйни и мъжестве­ни и партньорите им трябва да са също толкова силни, защото физическото задоволяване е много важно за тях.

Но за разлика от числото 1, не се нуждаят непременно от много покорна лич­ност. Стига да не- ги водят за носа, те се приспособяват към хо­рата, но сексуалният им партньор трябва да е силен колкото тях. Числата“ 10 са искрени по при­рода и очакват същата искреност от другарите си. Те са добри приятели и верни любовници. Обаче се нуждаят от същия отклик от партньорите си. Независими са. Тяхното мото е „живей и ос­тави другите да живеят“. Не понасят намеса и всяка връзка с еле­мент на намеса няма да го преживеят. Те са водачи и са най-щастливи, ако техните партньори или приятели са последо­ватели. Това не означава, че последните трябва да се подмазват или да раболепничат – единственото, което искат, е оценка и приз­нание за лидерството си, защото наистина са способни да водят.

Мразейки намесата, самите те уважават независимостта на дру­гите. Основният принцип на личността според тях е независи­мостта и затова предпочитат да работят сами, но в същото време се нуждаят от възхищението на околните. Те успяват в живота благодарение на своята интелигентност, енергия и инициатива при осъществяване на плановете. Като цяло, числото десет не е труд­но число за съвместен живот. Едно положително и успяващо чис­ло. Главният недостатък на числото 10 е, че притежаващите го са малко нечувствителни към подчинените си. Те са избухливи.

Когато се сблъскат с некадърност, не могат да я понасят, защото самите те е малко вероятно да бъдат обви­нени в некадърност и с необмисления си език могат да доведат нещастните подчинени до.сълзи. Това им създава много врагове, но те са си такива й не ги е много грижа за мнението на други­те. По този въпрос са изолирани, но го отхвърлят с позата „хич не ми пука“. Ако бъдат оставени без контрол, превръщат се в грубияни и нетърпими към онези, които не могат да вършат не­щата, които те могат.

Неспособни да се замислят над недъзите на другите, те просто ги жигосват като неспособни и ги прези­рат. Трябва да развият търпимост. Болестите, от които числото 10 страда, са тези на сърцето и очите. Трябва да се внимава и за високо кръвно наля­гане. Редовното приемане на джинджифил, чесън, портока­ли и мед има лечебен ефект върху страдащите от горепосочени­те болести. Субектът трябва да се погрижи те да бъдат включени под една или друга форма в редовната диета. Числото 10 е отлично число. Притежаващите го твър­де вероятно ще се радват на най-високата длъжност, към която се стремят. Те са нетърпеливи спрямо другите и не могат да по­насят някой, който не работи по техния ефикасен начин. Необхо­димо е да се опитат да преодолеят тази слабост.

Поради амбициите си те страдат от безпокойство и са винаги под напре­жение. Трудят се докрай и понякога се изхвърлят твърде много. Трябва да се пазят от крайност и във физическата дейност, и в амбициите и емоциите. Преди всичко трябва да култивират тър­пение, защото избухливостта им създава врагове. Но това е доб­ро число и притежаващите го са щастливи и преуспявящи.


image0 (9K)