Четири способа да се „задържите в ръце“, когато детето не слуша

„Моето дете е най-палавото и непокорното “ – такива мисли, вероятно са навестявали всеки един родител. И когато всичко се обърка и е трудно да се справите с детето, а дори и с две или повече деца, тогава съветите на психолозите се изпаряват от съзнанието ви.
Предлагаме ви да разберете каква е причината за повечето проблеми с детето и 4 начина за това как да се справите с детското непослушание.

[ad id=“225664″]

1. Придумайте го с таен знак
Проблем
Когато едно дете прави нещата по свой собствен начин и въпреки постановлението на родителя – това е естествено. Неестествено е, когато това се повтаря твърде често. Причината, че детето не ви чува е, може би, че не му обяснявате на разбираем език.
Решение
Предполага се, че детето редовно хвърля боклука около кофата. Покажете му техниката на тайните шпиони, за това как да го направи правилно, и следващия път, предложете на детето да го направи „като шпионин“.

2. Обяснете на детето си, че има различни ситуации
Проблем
Често се случва, поради безсъние или други жизнени проблеми, да нямате сили да играете с детето или да го успокоявате. Тогава в малкото същество възникват гняв и раздразнение.
Решение
Намекнете на детето, че сега ситуацията е такава и след кратко време ще отмине. Детето няма да продължава да ви безпокои, докато не се промени положението.

[ad id=“263680″]

3. Мислете за себе си като дете
Проблем
Може би има нещо, което наистина ви дразни в общуването с детето: преобличане, сресване, определени жестове или поведение.
Решение
Ако се ядосвате, че детето капризничи по време на сресване или къпане, спомнете си момента, когато с това се е справяла собствената ви майка, докарвайки я до сълзи. След като разгледате проблема от тази му страна, ще се отнасяте към него с търпение, дори с чувство за хумор.

[ad id=“236993″]

4. Съветвайте се с партньора си
Проблем
При извънредна ситуация, когато закъснявате, яденето изгаря на печката, а телефонът звъни и като за късмет всичко това се случва 5 минути преди да излезете или когато за секунда си отклоните вниманието – вие си го изкарвате на детето.
Решение
В такива случаи трябва да си спомним за партньора, сладко спящ под тази канонада при крясъците на детето. Главата на семейството не предизвиква в този момент усмивка на умиление у вас. Обсъдете с вашия съпруг разпределението на отговорностите и последователността на общите действия в подобни ситуации.

[ad id=“236999″]

Важно е да запомните, че не може да си позволите в съзнанието на детето да се затвърди идеята, че то е причина за всички проблеми в къщата. След това между родители и деца ще възцарува дългоочакваното взаимно разбирателство.


image0 (9K)