Човешко сърце беше забравено в пътнически самолет

Пътнически самолет беше принуден да се върне обратно, след като е излетял, защото на борда било „забравено“ човешко сърце. То било пренасяно в специален контейнер. Вместо той да бъде доставен в Сиатъл, го „изпратили” с полет за Далас, пише eu.usatoday.com

От компанията „Саутуест еърлайнс” обясниха, че органът е трябвало да бъде доставен от Сакраменто – в щата Калифорния, до Сиатъл, който се намира в щата Вашингтон. В специален медицински център край Сиатъл трябва да бъде възстановена клапата и сърцето да бъде пригодно за бъдещи нужди. То не било предвидено за конкретен пациент.

Планът обаче не бил изпълнен, а липсата на сърцето била установена, едва когато самолетът вече бил на половината от пътя до Далас.

Пътниците на самолета за Далас били шокирани, когато капитанът им съобщил за особения товар и защо се налага машината да се върне в Сиатъл.

По-любопитните използвали телефоните си, за да се информират колко дълго едно сърце може да бъде съхранявано, преди да бъде трансплантирано. Според експерти допустимото време е между четири и шест часа. Самолетът е бил във въздуха поне три часа. Лекар, който е бил сред пътниците на борда, определи инцидента като „ужасяваща история на гнусно нехайство”.

След като било върнато в Сиатъл, сърцето е било откарано в Центъра за съхранение на тъкани в нужния срок, твърдят от специализираното заведение.


image0 (9K)