Шалапатова иска да е партийно необвързана

Шалапатова иска да е партийно необвързана
Шалапатова иска да е партийно необвързана

Снимка: БГНЕС

Иванка Шалапатова, която е бивш министър на труда и социалната политика, сподели, че няма да участва в предстоящите избори. Шалапатова допълни, че иска да остане партийно необвързана. “В бъдеще винаги мога да бъда полезна на всяка партия, която получи доверието на хората и има ясна визия, че качеството на живот в България трябва да бъде в центъра на всяка една политика.“

Пред bTV тя сподели, че в рамките на целия ѝ мандат е била критикувана, че няма достатъчно административен опит. Никой обаче не е обърнал внимание, че има научна дейност, свързана с ранното детско развитие. “Не се отдаде факт, че от близо 30 години съм в социалната система“, допълни Шалапатова.

По думите ѝ системата в МТСП е нефункционираща, а структурите са неработещи.

„Редовно се срещах с премиера и вицепремиера, с цел обратна връзка и оценка на това, което правя. В нито една от тези срещи аз не чух критика във връзка с целите, които аз преследвах“, добави Шалапатова.

„Качеството на живот на хората е ниско. Имаме изключителна висока бедност на децата. Огромен брой деца живеят в материално лишение. Ние имаме сериозно инвестиране от нашите данъци като граждани в помощи, които нито са целенасочени, нито са базирани на задълбочена оценка на индивидуалните потребности на хората“, обясни бившият министър на труда и социалната политика.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)